Acasă Sibiu

Acord pe adeverințele medicale pentru orele de sport

708

Medicii de familie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au ajuns la un acord pe adeverințele medicale pentru orele de sport.

Prefectul Lucian Radu i-a pus, față în față, pe reprezentanții medicilor de familie și ai Direcției de Sănătate Publică cu Inspectorul școlar general. Întâlnirea a fost stabilită în urmă cu două zile. La momentul respectiv, 30 de medici de familie i-au semnalat prefectului problemele cu care se confruntă la începutul anului școlar. Aceştia trebuie să elibereze, în câteva zile, adeverinţele medicale pentru orele de educație fizică, care sunt foarte multe. De asemenea trebuie să elibereze avize epidemiologice pentru intrarea în colectivitate.

,,Reprezentanții Filialei Sibiu a Societății Naționale de Medicina Familiei, precum și cei ai DSP au subliniat faptul că, potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației Naționale, adeverințele solicitate elevilor de către profesorii de sport trebuie să conțină sintagma “apt pentru efort fizic” sau “clinic sănătos”. Prima nu poate fi scrisă decât de un medic de medicină sportivă. Medicul de familie are competențe doar pentru diagnosticul “clinic sănătos”.

În finalul discuțiilor, s-a convenit un termen de două săptămâni pentru eliberarea acestor adeverințe. S-a făcut mențiunea că acestea trebuie să fie emise de medicul școlar, acolo unde există, sau de medicul de familie” se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here