Acasă STIL DE VIATA

Cât alcool pot consuma şoferii | În cât timp se elimină din organism

1279
șoferi sub influența alcoolului

Alcoolul este unul dintre factorii care determină cele mai multe accidente rutiere şi în România.

Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine pentru şofer şi o problemă penală. Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Cantitatea de alcool ce poate fi consumată pentru a nu intra în sfera ”penalului” se poate calcula relativ simplu de fiecare consumator.

Pe fiecare sticlă de băutură alcoolică este înscrisă cantitatea de alcool pur la sută de mililitri, în cazul berii această fiind, în medie, de 5 grame/100 ml. Astfel, consumul unui litru de bere este echivalent cu ingerarea a 50 grame alcool pur. Această valoare înmulţită cu coeficientul de 0,8, iar rezultatul împărţit la 70 (kg), dă ca rezultat o alcoolemie de 0,57 grame la mie.

Această este însă valoarea maximă a alcoolemiei care poate fi atinsă la un moment dat după ce am băut patru beri a 500 de ml. Când se atinge însă această valoare, este mai greu de stabilit.

Citeşte mai mult pe Adevărul AICI

1 COMENTARIU

  1. Mare prostie sa ii spui unui sofer CAT ALCOOL POATE SA CONSUME.
    In caz de…Doamne fereste…e oricum vinovat daca a consumat ORICAT de putin alcool. Sau noi suntem …mai egali decat altii ?!?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here