Acasă Nova TV

Ziua Universală a Iei, sărbătorită vineri la CITO Mediaș | Costel Popa, invitat special

298

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș în parteneriat cu CRRPH Mediaș și Asociația Phoenix Speranța sărbătoresc împreună Ziua Universală a IEI.

,,Ca să fim siguri că toată lumea este pregătită pentru marea sărbătoare ne vom întâlni în ziua de 23 iunie, de la ora 18:00, îmbrăcați în ie pentru a spune lumii cea mai frumoasă poveste despre meșteșugul tradițional românesc. Vom coase semne de carte cu motive tradiționale, vom împleti brățări tricolore, vom țese la război covoare în miniatură și ștergare de masă și nu vom uita de coronițele de Sânzâiene pentru sărbătoarea ce stă să vină în 24 iunie. Și în timp ce lucrăm vom asculta Povestea Acul, fusul şi suveica și Povestea iei românești.

Ca să fim siguri că nu am uitat tradiția, le-am invitat pe doamnele voluntare ale Centrului Speranța să fie alături de noi.
Și nu putem vorbi de tradiție fără dansuri și muzică populară. Invitat să acompanieze acestă manifestare a bucuriei de a fi împreună, este cântărețul de muzică populară Costel Popa. Vă așteptăm vineri 23 iunie, la ora 18 în Mediaș , str. G. Topârceanu nr. 14 să recreem împreună atmosfera șezătorilor de altădată. Și nu uitați de costumul popular sau de ie ca să punem în valoare frumusețea și bogăția obiceiurilor și tradițiilor strămoșești” se arată într-un comunicat de presă remis de către organizatori.

Articolul precedentSens giratoriu la ieșirea din oraș spre Sibiu | VIDEO
Articolul următorZona de agrement Greweln ar putea reveni în administrarea Primăriei Mediaș | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.