Acasă STIL DE VIATA

Cum încarci corect mașina de spălat vase

302

Mașina de spălat îți ușurează considerabil munca în bucătărie și nici nu ai nevoie de aptitudini speciale pentru a o pune la treabă.

Cu toate astea, există diverse amănunte care, neobservate, te pot încurca mai degrabă. Vasele sparte sau prost spălate, ori defecțiunile mașinii de spălat nu sunt o bucurie. Uite cum poți să eviți astfel de situații.

Nu porni mașina de spălat doar pentru câteva vase
Știm că tentația ar fi să apeși butonul de pornire la fiecare trei pahare murdare, însă nu uita că asta este o risipă de energie electrică, apă și detergent. Sigur, dacă farfuriile așteaptă deja de prea multă vreme să fie spălate, poți face o excepție, ca să eviți răspândirea mirosului neplăcut în întreaga casă.

Îndepărtează mâncarea consistentă de pe vase
Asta nu înseamnă că este necesar să le speli manual, înainte de a le băga în mașină. Ci doar să îndepărtezi particulele de mâncare zdravăn lipite de farfurii, despre care știi că îți fac probleme chiar și atunci când încerci să speli manual. Spre exemplu, gălbenușul întărit, brânza, sosurile grase sau pastele uscate. Șterge cu un șervețel sau o lavetă farfuria înainte și în felul acesta asiguri atât o spălare perfectă, cât și o viață mai lungă pentru mașina ta de spălat.

ACUM -40% | VEZI OFERTA MAŞINI DE SPĂLAT  VASE

Nu suprasolicita mașina de spălat
Dacă mai devreme ți-am povestit că nu este economic să pornești mașina de spălat pentru trei pahare, nici varianta contrară nu este una fericită. Încearcă să nu supraaglomerezi mașina de spălat mai mult decât este permis, întrucât pui în pericol funcționarea ei, dar riști și să obții vase prost spălate sau prost clătite.

Atenție la pahare și la căni
Pentru a te asigura că nu vei scoate paharale și cănile cu apă murdară în interior, nu uita să le plasezi întotdeauna întoarse în jos, însă ușor înclinate, pentru a nu acumula eventual apă în curbura piciorului paharelor, spre exemplu. De asemenea, nu le înghesui prea tare, dacă nu vrei să scoți la final… cioburi în loc de vase.

Nu acoperi pulverizatoarele de apă
În graba cu care pui toate vasele în mașina de spălat este posibil să nu observi că ai așezat vase ori spatule exact în dreptul pulverizatoarelor de apă. Caz în care, desigur, vei scoate vasele nespălate și va trebui să reiei tot procesul, eventual cu teama că s-ar fi stricat mașina de spălat.

Articol apărut pe fairy-automat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here