Acasă Nova TV

Drumul Județean 142 B Blăjel–Bazna-Boian-limită județ Alba a fost modernizat | Galerie foto

1338

Drumul Județean 142 B Blăjel–Bazna-Boian-limită județ Alba a fost modernizat,

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, a participat la recepția lucrărilor de modernizare a DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba, km 8+175, km 11+612, inclusiv pod nou la km 8+800.

Lucrările au început în luna octombrie 2014 și au fost executate de Asocierea de firme SC Construcții SA –  SC  Sinecon SRL – SC Proiect Consulting SRL. Modernizarea drumului 142 B Blăjel- Bazna-Boian – limită județ Alba s-a făcut pe o lungime de 3437 de metri. Lucrările erau necesare deoarece structura rutieră  era degradată  și punea în pericol siguranța traficului rutier. Acestea au presupus  lărgirea drumului de la 5 metri  la 8 metri. De asemenea s-au făcut șanțuri din beton pe toată lungimea drumului și  racordări la drumuri laterale pe o lungime de 20 de metri. Locuitorii din zonă beneficiază acum și de un pod nou construit peste pârâul Balta. În urma expertizei tehnice din cauza stării avansate de degradare a vechiului pod s-a luat măsura demolării acestuia și construirea unuia nou.

Marcel Luca, Vicepreședinte Consiliul Județean Sibiu:

„Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu. Un drum asfaltat duce la un confort mai bun al locuitorilor din zonă mai ales că  scurtează timpul de deplasare. Cei peste 3 kilometri de drum de la limită cu județul Alba erau acoperiți de pietriș, iar accesul cu autovehicule era unul greoi.  Prin modernizarea drumului județean DJ 142 B Blăjel- Bazna Boian- limită județ Alba locuitorii din nordul județului pot ajunge mai repede spre Jidvei-Blaj –Teiuș-Cluj. De asemenea lărgirea drumului la 8 metri face mai accesibilă circulația mașinilor.  Drumul traversează pârâul Balta. Noul pod construit cu o lungime de 16 metri oferă siguranță celor care tranzitează zona”.

Constructorii au declarat că nu a fost o muncă ușoară din cauza terenului dificil și a apei din sol. Valoarea investiției se ridică la 8.204.499,82 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.