Acasă Sibiu

Șpagă pentru permis | Administratorul AMSO a fost reținut

4526
proba nou la permisul de conducere 1024x776

Administratorul Școlii de șoferi AMSO din Sibiu a fost reținut pentru 24 ore. 

Acesta este acuzat că ar fi pretins sume între 200 și 400 Euro de la cei care urmau să susțină examenul auto, cu scopul de a-și exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului.

Dosarul datează din septembrie anul trecut, atunci când lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul Sibiu joi, administratorul AMSO a fost prins în flagrant în cursul zilei de miercuri.

,,Numitul CVV, în calitate de administrator al şcolii de şoferi aparţinând S.C. Amso S.R.L. Sibiu, a pretins numiţilor BP şi DDM, suma de 200 Euro şi respectiv, 400 Euro pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu, în vederea determinării acestora din urmă îi declare admişi  în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere.

De asemenea, numitul CVV, abordat fiind de cursanţii acestei şcoli: numitul NTM şi numitul BPI, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.P.R.P.C.Î.V. Sibiu, şi, în acest context, a pretins şi a primit de la aceşti cursanţi suma de 200 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îi declare admişi pe aceştia.

La data de 29.03.2017, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție– Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au surprins în flagrantprimirea de către numitul CVV a sumei de 400 de eurode la cursantul DDM,pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îl declare admis pe acesta la testare.

Prin ordonanţa din data de 15.09.2016 s-a început urmărirea penală ˝in rem˝ pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., şi respectiv art. 292 alin.1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.

La data de 29.03.2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă numitulCVV pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. prev. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi faţă de numiţii NTM, BPI şi BP pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. şi ped. de art. 292 alin.1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.

Urmare a probatoriului administrat,  prin ordonanţa din data de 30.03.2017, a fost  dispusă măsura preventivă a reţinerii faţă de suspectul CVV, pe o durată de 24 ore. La data de 30.03.2017, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost pusă în mişcare a acţiunea penală faţă de suspectul CVV pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (patru infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă  a inculpatului CVV, pentru o perioadă de 30 zile. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție– Serviciul Județean Anticorupție Sibiu” se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here