Acasă Revista Presei

Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

416
DNA Klaus Iohannis a câștigat clar votul din județul Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri Guvernul pentru adoptarea OUG privind Codurile penale, susţinând că ”această chestiune nu este tolerabilă”, scrie Jurnalul Național.

Este inadmisibil, o bătaie de joc ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o documentaţie, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul penal şi Codul de procedură penală. Această chestiune nu este tolerabilă„, a spus Iohannis, înainte de şedinţa CSM.

El a arătat că participă la şedinţa CSM pentru a afla punctul de vedere al reprezentanţilor sistemului de justiţie în această problemă.

De asemenea, şeful statului a precizat că, după discuţiile cu membrii CSM, va spune ce decizie se va lua în acest caz.

Cabinetul Grindeanu a aprobat marţi seară o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia Executivului într-o postare pe Facebook, scrie Jurnalul Național.

Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.

Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.

Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!

De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.

În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.

Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.

Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.

De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.