Acasă Sibiu

Se caută preoți pentru mai multe sate din județul Sibiu

1296

Credincioșii ortodocși din mai multe sate sibiene așteaptă numirea de noi preoți în parohii, potrivit deciziei Arhiepiscopiei Sibiului care a scos la concurs patru parohiile vacante.

Se caută preoți pentru parohiile din localitățile Fofeldea, Țichindeal, Movile și Racoș iar cei interesați au termen de depunere a dosarelor până în data de 18 ianuarie.

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească”, anunță Arhiepiscopia Sibiului.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii. Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00, valabilitatea certificatului este de 2 ani.

Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparțin parohiile vacante.

După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor.

P.C. Protopopi sunt îndrumați să verifice dosarele candidaţilor care vor cuprinde documentele specificate în ANEXA de AICI.

Cererile care nu cuprind aceste date sau nu au acte doveditoare ale acestora, nu vor fi luate în considerare.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here