Acasă Nova TV

Niciun izvor public din Mediaș nu are apă bună de băut | VIDEO

1967

Niciun izvor public din municipiul Mediaș nu are apă bună de băut.

Plăcuțele informative care atrag atenția asupra acestui lucru au fost rupte sau au dispărut imediat după ce au fost montate de către Asociația Dianthus, care a încheiat un parteneriat cu societatea Apa Târnavei Mari menit să monitorizeze și să informeze cetățenii.

Conform analizelor efectuate în laboratorul societății Apa Târnavei Mari, la sfârșitul lunii septembrie, apa de la izvoarele de pe Moșnei, Stadionului, Greweln, Izvorul Dorului și Șoseaua Sibiului, nu este bună de băut. În acest sens, încă din luna martie Asociația Dianthus a montat la fiecare izvor plăcuțe informative pe care sunt afișate informații actualizate ale calității apei. La scurt timp însă acestea fie au dispărut complet, fie au fost rupte. Un exemplu concret, la izvorul de pe strada Moșnei, plăcuța informativă a dispărut cu totul, iar oamenii iau apă liniștiți.

 

La Izvorul Dorului, ultimul buletin de analiză afișat la sfârșitul lunii septembrie a fost rupt și a rămas cel din luna martie, în care apa era potabilă.

Reprezentanții Asociației Dianthus admit că există o problemă cu persoanele care rup plăcuțele informative și spun că în cadrul parteneriatului cu Apa Târnavei Mari, își doresc ca populația să fie informată corect asupra calității apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.