Acasă Revista Presei

DE ASTĂZI | Legea produselor congelate a intrat în vigoare

1821

Reguli noi în magazine, restaurante, cafenele, şaormării şi covrigării. Toţi cei care vând alimente decongelate trebuie să-şi informeze clienţii printr-un anunţ la vedere că produsele au fost îngheţate în prealabil, fie că vorbim despre legume sau carne.

O parte dintre marile magazine au schimbat deja etichetele produselor de panificaţie, scrie Digi24.

Mare exportator de grâu, România importă produse congelate din Germania şi Polonia. Doar în primele 4 luni din an, valoarea importurilor de chifle şi franzele a crescut cu aproape 20 de milioane de euro faţă de acelaşi interval al anului trecut.

Patronii care nu respectă legea ar putea pune lacătul pe uşă pentru o vreme. Paul Anghel, director general ANPC a declarat pentru Digi24: „(Se aplică – n.r.) amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei şi măsuri chiar de oprire a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constate”.

Conform ordinului ANPC privind legea produselor congelate, „operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea „produs/din produs decongelat”.

Articolul precedentBărbat căzut într-o râpă în zona Valea Viilor | VEZI amănunte
Articolul următorBombele găsite la Copșa Mică au fost detonate | VEZI cum arată craterul format

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.