Acasă Sibiu

Atenţie pe cine lăsaţi în casă | Familie păgubită cu 35.000 lei

740

Sub pretextul cumpărării de borcane, trei persoane au fost invitate într-un imobil de unde au sustras aprox. 35.000 de lei.

în data de 13 septembrie, în jurul orei 1500, un sibian a sesizat furtul unei sume de bani din imobil. Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit faptul că victima, sub pretextul cumpărării de borcane, a permis accesul în imobil unor persoane necunoscute (două femei și un bărbat). După ce acestea au părăsit imobilul, proprietarul a constatat că din casă îi lipsește suma de 4.900 euro și 12.300 lei. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului creat.

,,Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

,,Poveşti credibile, în acest fel pot fi interpretate metodele folosite de infractori de obicei, în scopul de a pătrunde în locuinţele oamenilor de bună credinţă. Fie că pretind că sunt angajați ai unor companii sau instituţii publice, că ofere servicii de reparare/înlocuire/verificare a scocurilor, că vă oferă un preț bun pentru diverse bunuri (spre exemplu, borcane), oameni de rea credință bat la  uşa victimelor şi solicită accesul în imobil.

Din acest motiv, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil. Solicitaţi-le legitimaţiile de serviciu celor care se prezintă la uşa dumneavoastră şi totodată, contactaţi angajatorul pentru a verifica dacă într-adevăr o astfel de activitate este în derulare.

Toate aceste metode servesc unui singur scop, acela de a pătrunde în locuinţele oamenilor de unde reuşesc să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare, de dimensiuni reduse” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu.

Foto: arhivă

Articolul precedentCei mai puternici oameni ai planetei vin la Sibiu | VEZI amănunte
Articolul următorE sarcină de serviciu | Reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.