Acasă Sibiu

Autospecială nouă în dotarea salvatorilor sibieni | VEZI amănunte

152

Începând cu data de 28 iulie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu mai are în dotare o nouă autospecială pentru stingere de mare capacitate, achiziţionată în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” (Efficient Response Saves Lives II).

Noua autospecială, cu o capacitate de 5000 litri de apă, este destinată intervenţiilor pentru stingerea incendiilor şi asigurarea necesarului de apă în comunităţile afectate de producerea situaţiilor de urgenţă. Totodată, aceasta dispune de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristica ei, poate efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

,,Proiectul ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” face parte din seria acţiunilor pe care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă le-a demarat pentru asigurarea unui management al situaţiilor de urgenţă modern, performant, capabil să furnizeze servicii de calitate superioară beneficiarilor noştri: cetăţenii. Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) deţine calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” (Efficient Response Saves Lives II), finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea capabilităţii de salvare a vieţii semenilor şi creşterea gradului de protecţie, prin eficientizarea capacităţii de răspuns în caz de dezastre. Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creşterea capacităţii de răspuns la dezastre (inundaţii, alunecări de teren, incendii) cu echipamente şi mijloace tehnice, precum şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile.

La nivel naţional au fost achiziţionate opt astfel de autospeciale care au fost distribuite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Vrancea, Iaşi şi Suceava” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.