Acasă Sibiu

Omul munților | Bătrânul din Cisnădie ce cară sare pentru caprele negre

1076

Cornel Opriș este cisnădianul care a reușit să cucerească internetul prin pasiunea lui pentru natură. La 80 de ani este de o vitalitate cum rar mai întâlnești, cară sare pe munte, cu spatele, pentru caprele negre la Bârcaciu, fără ca nimeni să îi ceară asta.

De 60 de ani participă la partide de vânătoare, este cel mai vechi gonaș din zonă și un îndrăgostit al naturii, scrie Turnul Sfatului.

Bătrânul locuiește singur, soția l-a părăsit în tinerețe și are o fiică stabilită în Germania pe care a crescut-o doar el.

,,De aproape 60 de ani participă la vânătoare, este un împătimit și un îndrăgostit al naturii și este cel mai vechi gonaș, adică el face goană la vânătoare, ceea ce este cel mai greu lucru, ei duc greu unei vânători în munți. Chiar dacă are 80 de ani nu te ții de el, are o vitalitate ieșită din comun și e un om care mănâncă doi biscuți și bea un ceai și nu te poți ține de el. Omul Muntilor Cisnadie 1A fost și un mare atlet înainte de perioada Ceaușescu. E un om care cunoaște toate potecile de peste toți munții din zona noastră, munții Cibinului, Lotrului și ceva din Făgăraș. El refuză orice mijloc de transport, numai pe jos se deplasează. Faptul că duce sare cu spatele intră în obligațiile paznicilor de vânătoare. Nu duce numai sare, ci și mâncare, porumb și ce mai dau ei de mâncare”, spune Emil Daniel Rădoiu, un prieten de-al bătrânului.

,,Are omul acesta mai mulți kilometrii parcuși decât CFR-ul”

Povestea bărbatului a devenit cunoscută în urma unei fotografii postată pe pagina de facebook Om pe Munte.

Citește mai mult pe Turnul Sfatului / Foto copertă: Daniel Lungoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here