Acasă Sibiu

Excepțional pe booking.com | O pensiune situată la 35 km de Mediaș

1936

La Veseud, un sat uitat de lume aflat la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu, doi saşi plecaţi din ţară au transformat o casă din 1780 într-o locaţie turistică de top, cu scor record pe cel mai cunoscut portal de rezervări online din lume, scrie Adevărul de Sibiu.

Din Agnita, oraş aflat la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu, şi până în Veseud, un sat mic aparţinând de comuna Chirpăr, sunt vreo 15 kilometri. O parte drum principal, şi-apoi o bucată de drum de ţară, asfaltat dar îngust, şerpuind printre câmpuri verzi, într-un peisaj de o frumuseţe sălbatică.

Mai sunt doar vreo 30 de familii astăzi în Veseud, din aproximativ 200 de locuitori cât număra odinioară satul. Locul uitat de lume şi de timp se mândreşte însă, de nici un an de zile, cu o locaţie turistică de poveste, cu scor record – 9,9 şi calificativul „Excepţional” pe www.booking.com, cel mai cunoscut portal de rezervări online pentru turişti din lume. Se numeşte Pensiunea „Veseud11”, după numărul casei.

veseud11

Povestea începe cu doi fraţi, saşi din Agnita, plecaţi de mult din ţară şi întorşi din când în când în România, în vacanţă. Prima dată au ajuns în zonă cu bicicletele, la o întrunire a saşilor, şi s-au îndrăgostit pur şi simplu de locurile de poveste …

Citește mai departe și vezi GALERIE FOTO AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here