Acasă Revista Presei

ALTE NOI REGULI | Proba practică la examenul auto înregistrată audio si video

1091
Examenele auto se suspendă

Examenul auto se va desfăşura după noi reguli, începând cu 2017, potrivit ultimelor modificări legislative.

Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfăşura după noi reguli: proba teoretică a acestuia va fi înregistrată video, iar cea practică va fi înregistrată audio şi video.

Măsurile au fost luate de Guvern pentru a reduce riscurile de corupţie în obţinerea permisului auto.

La articolul 23, după alineatul (9) se introduc patru noi alineate, alineatele (9-1)-(9-4), cu următorul cuprins:
(9-1) Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice.

(9-2) Prin excepţie de la prevederile alin. (9-1), nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

(9-3) Sistemele tehnice de monitorizare prevăzute la alin. (1) se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul de obţinere a permisului de conducere.

Totodată, certificatul de cazier judiciar, document ce trebuie ataşat dosarului de înscriere la şcoala de şoferi, va fi eliberat de poliţişti fără a mai fi necesară plata taxei extrajudiciare de timbru, taxă pentru care, până acum, cetăţenii erau nevoiţi să facă un drum în plus la oficiul poştal.

Citeste mai mult pe Digi24

Articolul precedentAccident mortal pe DN7 | Un Microbuz a intrat într-un TIR
Articolul următorLa Butuci Extins | Mobilier achiziționat din donațiile oferite la Crosul Binder

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.