Acasă Revista Presei

Cel mai bogat sat din România este în Ardeal | Proiectul lui Dacian Cioloș

3110

I se spune cel mai bogat sat românesc. În realitate, este o comună, dar o comună unde lucrurile se întâmplă și unde administrația locală vede în cetățean un partener și nu o vacă de muls.

Oamenii au apă curentă, canalizare și gaze în fiecare gospodărie. Este Ciugud, comuna din Ardeal de unde premierul Dacian Cioloș vrea să dea startul renașterii satului românesc prin fermele mici, de familie.

Comuna Ciugud este situată la numai 10 kilometri de Alba Iulia, numără șase sate cu peste 2.500 de suflete, iar cei care au vizitat locurile spun că încă de la intrare te surprinde drumul bine făcut și semnele de circulație reflectorizante – un detaliu la care autoritățile acordă atenția cuvenită pentru siguranța oamenilor.

Ciugud este locul unde premierul Dacian Cioloș a ales să își lanseze ”Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”. Nici că s-ar fi putut găsi un loc mai bun, iar oamenii locului s-au pregătit pentru eveniment ca pentru o sărbătoare: au scos din pivnițe butoaie cu vinul cel mai bun şi au gătit plăcinte tradiţionale, cu varză şi cartofi.

Citeste mai mult pe AgroIntel

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here