Acasă Sibiu

Monede romane din secolele 3-4, găsite de vânzare la târg

748

Monede romane din secolele 3-4, găsite de vânzare la târg.

În cadrul activităţilor preventive organizate de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul protejării patrimoniului arheologic, au fost efectuate o serie de controale, fiind vizate locaţii în care sunt comercializate bunuri culturale de gen.

,,La  un astfel de control efectuat în Târgul Obor, în data de 17 aprilie 2016, au fost identificate, fiind expuse spre comercializare, 12 monede antice romane imperiale din cupru datând din sec. III-IV  d. Ch.

Bunurile în cauză au fost indisponibilizate, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii provenienţei acestora şi pentru clarificarea tuturor aspectelor privind modul în care monedele respective au ajuns în posesia persoanei care le comercializa (un medieșean în vârstă de 58 de ani), existând  suspiciunea că monedele ar proveni din săpături neautorizate în situri arheologice sau din detecţii ilegale cu detectoare de metale, comerţul cu astfel de bunuri având, conform prevederilor legale în domeniu, un regim special” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.