Acasă Nova TV

Anchetă la Spitalul Mediaş | Mihai Petre despre banii daţi chirurgului Adrian Paştiu

5227

Un medieşean de 63 ani îi acuză pe medicii de la Spitalul Municipal că nu l-au operat pentru că l-a denunţat pe chirurgul Adrian Paştiu care i-a cerut mită.

Medicul respectiv nu doreşte să comenteze situaţia, iar conducerea Spitalului Municipal spune că pacientul nu a fost operat pentru că nu reprezenta o urgenţă, iar medicii au decis să nu facă acest lucru.

Mihai Petre un medieşean care locuieşte în cartierul Vitrometan trebuia să se opereze de hernie. Acesta spune a fost consultat şi programat de mai multe ori de căre chirurgul Adrian Paştiu pentru operaţie şi a plătit suma de 500 lei pentru o plasă care era necesară. Ulterior medieşeanul a sunat la linia anticorupţie şi a organizat un flagrant, în cadrul căreia i-a dat medicului suma de 400 lei. După flagrant, Mihai Petre a rămas internat în spital, însă nu a fost operat şi în cele din urmă a fost externat.

Conducerea Spitalului Municipal spune că bărbatul suferă de mai multe boli cronice însă viaţa sa nu a fost pusă în pericol, iar medicii chirurgi din cadrul instituţiei au decis că nu doresc să îl opereze având în vedere climatul de suspiciune creat de acesta şi faptul că orice complicaţie care ar fi apărut ar fi fost interpretată de pacient ca un gest de rea voinţă împotriva sa.

3 COMENTARII

 1. Cadrul legal :

  Potrivit dispoziţiilor art. 654 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, medicul, asistentul medical/moaşa, angajaţi ai unei instituţii furnizoare de servicii medicale, au OBLIGATIA acordării asistenţei medicale/îngrijirilor de sănătate pacientului
  care ARE DREPTUL de a primi îngrijiri medicale şi de sănătate în cadrul instituţiei, potrivit reglementărilor legale. Din cuprinsul textului de lege citat deducem că acordarea asistenţei medicale şi, după caz, a îngrijirilor de sănătate constituie o OBLIGATIE ESENTIALA, de serviciu, a personalului medical. Această obligaţie nu poate fi evitată decât pentru cazuri determinate expres de lege.

  Articolul 654 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 dispune că medicul poate refuza asigurarea asistenţei medicale în situaţiile menţionate la art. 653 alin. (1) lit. c) din lege. Potrivit art. 654 raportat la art. 653 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 95/2006
  medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa POT REFUZA acordarea asistenţei medicale în următoarele două situaţii: atunci când pacientul este trimis altui medic furnizând toate datele medicale obţinute, care justifică asistenţa altui medic cu competenţe sporite: pacientul manifestă o atitudine OSTILA şi/sau IREVERENTIOASA faţă de medic.

  In ce punct ne situam ?

  • A fost trimis altui medic , MAI COMPETENT ? A fost OSTIL ? Un om in varsta de 63 de ani a fost OSTIL , da ? Stim cu totii ca probabilitatea ca acest lucru sa fie adevarat e aproape nula .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.