Acasă Sibiu

Un medieşean, noul preşedinte al Tribunalului Sibiu | VEZI amănunte

1176

De la începutul acestui an, Liviu Anchidin este cel care conduce din funcția de președinte Tribunalul Sibiu, scrie Turnul Sfatului.

Judecător din 1999, a condus în două mandate și Judecătoria municipiului Mediaș, acolo unde locuiește și în prezent.

Între cele două mandate de la Mediaș (2010 – 2012, respectiv 2013 – 2015), a fost judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a promovat în urma unui concurs. ”Experiența dobândită pe parcursul acestor ani doresc să o valorific la un alt nivel, având convingerea că mă găsesc într-un punct al carierei mele în care simt că pot să îmi dedic energia și timpul pe care îl am pentru organizarea eficientă a activității acestei instanțe”, detaliază Liviu Anchidin motivele care l-au determinat să candideze pentru funcția de președinte al Tribunalului Sibiu.

Colaborări cu parchetele

Ca principale obiective concrete – de interes intern – judecătorul Liviu Anchidin enumeră ”echilibrarea volumului de activitate în cadrul secțiilor Tribunalului Sibiu, precum și al instanțelor din circumscripție”, dar și rezolvarea problemelor de personal, atât la Sibiu, cât și la judecătoriile din circumscripție (Avrig, Agnita, Săliște și Mediaș). ”La acest moment, în special la nivelul Tribunalului Sibiu, este necesară suplimentarea schemei de grefieri. Totodată, organizarea Compartimentului Arhivă și Compartimentului Registratură în vederea oferirii de servicii prompte și de calitate publicului are caracter prioritar”, spune președintele Tribunalului.
Acesta susține că intenționează încheierea unor protocoale cu parchetele sibiene ”pentru acces reciproc la sistemele de informații”, dar și cu Poșta Română, ”pentru facilitarea efectuării plății taxei judiciare de timbru de către persoanele care datorează aceste taxe, la sediul instanței”.

VEZI ARTICOLUL COMPLET PE TURNUL SFATULUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here