Acasă Nova TV

FALIMENT | S-au trezit cu impozite de 20 ori mai mari

1137

Anul trecut a plătit impozit ceva mai puţin de 500 lei, anul acesta are de plată 10.500 lei.

Impozitele persoanelor fizice pentru imobile nerezidenţiale au crescut la Mediaş chiar şi de 20 ori, asta pentru că aleşii locali au votat în noiembrie anul trecut cota maximă de 1,3%, iar normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal apărute ulterior au modificat baza de calcul a impozitelor de la valoarea de piaţă la valoarea tehnică a clădirilor.

Mai mulţi oameni de afaceri din Mediaş au participat la şedinţa Consiliului Local pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de impozitele foarte mari pe care trebuie să le plătească pentru imobilele nerezidenţiale. Astfel, unii dintre aceştia s-au trezit că trebuie să plătească impozite chiar şi de douăzeci de ori mai mari.

Medieşenii prezenţi în sală au explicat că aleşii au făcut o eroare în condiţiile în care la momentul în care au votat nivelul impozitelor şi taxele locale, normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal nu apăruseră.

Pe de altă parte reprezentanţii municipalităţii spun că le recomandă medieşenilor să îşi reevalueze clădirea, aşa cum de altfel se arată şi în lege.

Oamenii de afaceri medieşeni vor avea o nouă întâlnire miercuri cu reprezentanţii Direcţiei Fiscale Locale pentru a discuta despre această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.