Acasă Revista Presei

A fost lansat pașaportul bisericilor fortificate | Medias inclus în circuit

556

Paşaportul turistic al bisericilor fortificate din Transilvania a fost lansat marți de reprezentanţii Bisericii Evanghelice.

Cardul permite accesul în 50 dintre fortificaţiile din Ardeal, şase dintre ele aflate pe lista patrimoniului UNESCO. Este pentru al doilea an consecutiv când Biserica Evanghelică emite cardul turistic, valabil întregul sezon.

Peste 500.000 de vizite au contorizat reprezentanţii Bisericii Evanghelice, anul trecut. Puţine intrări au fost făcute pe baza cardului care oferă acces la o treime din fortificaţiile transilvănene. Anul acesta, în ofertă au fost incluse 50 de obiective din şase judeţe din Ardeal. Cu 10 mai multe decât anul trecut.

Ştefan Cosoroabă, reprezentant Biserica Evanghelică: „Avem toate bisericile din oraşele mari – Sibiu, Braşov, Bistriţa, Sighişoara, Mediaş… Avem şi cele mai interesante din punct de vedere turistic, cum ar fi Viscri.

Conform Digi24, vor fi emise trei tipuri de carduri pentru anul 2016. Cel de culoare roşie, în ediţie limitată şi oferit doar partenerilor, un card de culoare verde iar un al treilea tip de card poate fi achiziţionat doar de pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here