Acasă Revista Presei

SURSE Romgaz şi Transgaz se pregătesc să vină la Bucureşti

3517

Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO) a anunţat că va supune aprobării Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) mutarea sediului social al companiei în București.

Ceea ce a declanşat un întreg iureş la Târgu Jiu: minerii din Jilţ refuză să lucreze, 15 persoane au intrat în greva foamei, iar PNL cere demiterea ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Tot acest scandal a avut ca efect şi „refacerea” USL, cel puţin în Târgu Jiu: PNL Gorj a obţinut aprobarea unui miting pentru 2.000 de persoane, iar PSD îşi trimite membrii la mitingul liberalilor!

Totuşi, trebuie spus că ceea ce se întâmplă acum în Târgu Jiu ar putea fi „o furtună într-un pahar cu apă”, faţă de ceea ce se va întâmpla la Mediaş! Surse din piaţă susţin că se pregăteşte şi mutarea Transgaz şi Romgaz la Bucureşti.

De-a lungul timpului s-a mai încercat mutarea sediilor acestor companii în Capitală, dar reacţia medieşenilor a fost extrem de dură: de la mitinguri şi proteste, până la răsturnarea maşinii în care se afla directorul general!

Reamintim, Ministerul Energiei deţine 77% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia şi 70% din acţiunile Romgaz.

Citește articolul complet pe Focus Energetic

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here