Acasă Sibiu

Patru sibieni la spital din cauza gripei porcine | vezi amănunte

312

Patru sibieni au ajuns la spital din cauza gripei porcine, scrie Turnul Sfatului.

Două femei, un copil și un bărbat au fost spitalizați săptămâna trecută după ce au fost diagnosticați cu gripă de tip AH1N1, cunoscută și sub denumirea de gripă porcină. Cei patru au urmat un tratament în spital, după care au fost externați urmând să continue tratamentul la domiciliu.

Cazurile de suspiciune de gripă înregistate săptămâna trecută au fost de 40, dintre care numărul cazurilor cu suspiciune de gripă porcină a fost de opt. De la cei opt sibieni s-au recoltat probe și patru au fost confirmați cu gripă porcină, unul s-a dovedit a fi bolnav de gripă sezonieră, o suspiciune de gripă a fost infirmată și pentru restul încă se așteaptă rezultatele de laborator.

”Săptămâna trecută au fost recoltate din spital șapte probe pentru detectare de virus gripal, din care patru pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009, una pozitivă pentru virus gripal tip A H3, iar două sunt în curs de investigare. De asemenea, s-a recoltat o probă pentru virus gripal în sistem santinelă, care are rezultat negativ. Toate cele cinci cazuri confirmate sunt din Sibiu, patru adulţi – vârste între 27 şi 54 ani, printre care o gravidă, care a născut la o zi după internare- şi un copil de 5 ani. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca săptămână epidemică”, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Articol complet: AICI

Foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.