Acasă Nova TV

Nutella Ecologică la Curciu | Rețete deosebite de miere la familia Lup

1992

Silvia Lup (47 de ani) din localitatea Curciu, judeţul Sibiu, a renunţat la munca în cadrul unei fabrici de vase emailate pentru a se dedica albinăritului, pasiune moştenită de soţ de la bunicul său.

Silvia Lup recunoaşte că, până să se căsătorească, nu a avut nicio tangenţă cu albinăritul. După nuntă, s-a mutat cu soţul în casa bunicii acestuia, în Curciu, localitate aflată la aproximativ 70 de kilometri de Sibiu. Aici, bărbatul a adus şi doi stupi, pasiunea fiind moştenită de la bunicul lui, care fusesese şi el, pe vremuri, apicultor. (…)

Astăzi, familia are 100 de stupi, şi produc miere de salcâm şi polifloră. ”Anul apicol începe în august. Munca implică o bună organizare a stupului, când se înmulţesc trebuie să le pui rame ca să se extindă şi să ai grijă să aibă o hrană de calitate pentru a ierna în condiţii optime”, adaugă apicultoarea.

Pe lângă sortimentele clasice, a dezvoltat şi câteva reţete de preparate ”cu dichis”, gândite pentru fiecare membru al familiei. Cel mai popular dintre ele e cu siguranţă mierea cu cacao, reţetă pusă în practică iniţial pentru a-i convinge pentru micuţii care veneau cu părinţii în casa tradiţională să mânânce miere ….

În Curciu nu e nici măcar semnal la telefon mobil, însă femeii i s-a dus vestea pentru preparatele sale şi foarte mulţi clienţi o caută direct acasă sau, seara când şi-a terminat treaba în gospodărie, pe telefonul fix

Citeste mai mult pe Adevărul de Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here