Acasă Sibiu

Intoxicație la fabrica Marquardt | 22 de persoane la îngrijiri medicale

1208

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit cu un număr de șase autospeciale SMURD la solicitarea venită din partea celor de la Marquardt. În total 22 de angajați au primit îngrijiri medicale.

Am intervenit cu șase autospeciale SMURD din care una este de tip SMURD C. În total 11 persoane au fost transportate la Spital. Șase de noi și cinci de ambulanțe de la SAJ Sibiu. În total 22 de persoane au primit asistență medicală din partea noastră”, a declarat Laurențiu Anastasiu de la ISU Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în urma incidentelor de la Marquard. Mai mult ca sigur evenimentul va fi încadrat ca accident colectiv de muncă. Secţia în care s-au intoxicat zeci de oameni a fost închisă.

Am fost acolo şi am demarat cercetările. Din primele informaţii se pare că au apărut probleme la o maşină de injecţie mase plastice. Diuza s-a defectat şi pe aici s-a scurs plasticul care a degajat noxe în mediul de lucru. Din ce am discutat se pare că este primul incident de acest fel. În continuare vom vedea dacă utilajul a fost verificat, dacă a fost vorba de o cauză mecanică, hidraulică, un defect…”, a declarat Remus Furtună, inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

De la ora 13, la Prefectura Sibiu are loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Foto: Ora De Sibiu

Articolul precedentACCIDENT pe DN 14 | Ciocnire frontală
Articolul următor2 dosare penale în 6 luni pentru un medieşean | VEZI ce a făcut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.