Acasă Sibiu

Aeroportul Sibiu anunță licitații pentru noi rute spre Spania, Italia și Germania

516
Cursa Cluj-Dublin aterizare de urgenta

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au anunțat luni seară că în acest an conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu va lansa licitaţii pentru noi rute spre Spania, Italia şi Germania şi o să contureze o propunere de reamenajare a tarifelor.

Cei de la Consiliul Județean Sibiu, au anunțat luni că în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Sibiu, regie autonomă finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, în anul 2015 s-a înregistrat un număr de 276.533 de pasageri îmbarcaţi-debarcaţi, ceea ce înseamnă o creştere de 28% faţă de 2014 , iar traficul total cu pasageri aflaţi în tranzit a fost de 307.053. Şi numărul de mişcări de aeronave înregistrat anul trecut – 5.468 a crescut cu 12% faţă de anul 2014.

De asemenea, în urma finalizării studiului de oportunitate privind dezvoltarea unor operaţiuni cargo şi logistice, Aeroportul Sibiu va trece la implementarea proiectului. Deja au fost demarate operaţiuni cargo în cooperare cu o companie specializată pe servicii logistice globale de mare viteză pe reţeaua de trafic aerian-feroviar-rutier, traficul pe Aeroportul Sibiu fiind de 20-30 de expedieri/primiri pe lună. Intenţia conducerii Aeroportului este de a achiziţiona în următoarea perioadă un echipament de degivrare, pentru înlăturarea gheţii.

Sibiul va fi legat de Torino, printr-o cursă a companiei aeriene Blue Air, via Stuttgart.

Chiar dacă nu s-a anunțat oficial, pe harta destinaţiilor din vara lui 2016 a companiei Blue Air, au apărut mai multe rute. Printe acestea cea mai importantă pentru sibieni este Sibiu – Torino (via Stuttgart). Ruta este deja încărcată în motorul de rezervări Blue Air şi puteţi să faceţi rezervările.

Articol apărut pe Ora De Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here