Acasă Sibiu

72 de turiști sunt blocaţi pe platoul de la Bâlea Lac | 45 sunt copii

647

72 de oameni, între care 34 de copii, sunt blocaţi în acest moment pe platoul de la Bâlea Lac. Ei nu pot coborî din cauza unei defecţiuni la telecabină, anunță Digi24.

Turiștii sunt blocați în zona peronului telecabinei de la Bâlea Lac. Din informaţiile primite de la salvatorii montani, turiştii nu au nicio problemă medicală. În acest moment este o patrulă de salvamont alături de turişti, care va rămâne și peste noapte, dacă va fi cazul.

Reprezentanții firmei care administrează telecabina spun că este vorba despre o defecțiune care a apărut la o piesă din cabina motoarelor. Potrivit acestora, este o defecțiune dificil de reparat și este posibil ca aceasta să nu fie remediată până mâine.

Proprietarii cabanelor din zona Bâlea Lac sunt dispuși să-i găzduiască gratuit pe turiști și să le ofere o masă caldă daca va fi cazul. Vezi mai mult pe Digi24

Actualizare miercuri, 09:00.

Defecțiunea produsă la camera motoarelor a telecabinei care face legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac este mai gravă decât se bănuia ieri, când telecabina a încetat să mai funcționeze. În aceste condiții, autoritățile locale au decis să se întrunească în cadrul Comitetului de urgență, având în vedere că, de ieri, 65 de turiști au rămas blocați în vârful muntelui.

Am fost anunțat azi-noapte de această situație. Este în atenția noastră și, cel mai probabil, singura soluție este aceea de a coborî turiștii blocați la Bâlea Lac cu ajutorului unui elicopter al MAI”, a declarat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Reprezentanții telecabinei spun că pentru reparațiile necesare a fost solicitată intervenția unei firme specializate din Brașov, iar repunerea instalațiilor în funcțiune este un lucru puțin probabil pentru ziua de azi.

Citeste mai mult pe Turnul Sfatului

ACTUALIZARE:

Elicopterele MAI, aduse de la Cluj-Napoca și București, au ajuns la Bâlea Lac și au început să transporte turiștii rămași blocați. Operaţiunea s-a încheiat în jurul orei 13:00.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here