Acasă Nova TV

Turnul Bisericii Franciscane reabilitat cu bani de la bugetul local | VEZI amănunte

336

Turnul Bisericii Franciscane de pe strada Mihai Viteazul va fi reabilitat cu bani de la bugetul local.

Parohia Romano-Catolică Mediaş a cerut sprijinul municipalităţii pentru a putea repara şi conserva acest obiectiv deosebit de important.Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 151.000 lei.

Turnul bisericii face parte din complexul Bisericii Franciscane a cărei construcţie a demarat în secolul al XV-lea. Ca urmare a infiltraţiilor de apă de la nivelul acoperişului s-au constatat degradări care pot duce la pierderi majore irecuperabile. Parohia Romano-Catolică Mediaş a reuşit prin fonduri proprii să întocmească documentaţia pentru reabilitarea întregului complex şi a solicitat sprijin din partea municipalităţii pentru reabilitarea turnului.

Complexul franciscan din Mediaş este unul cu o istorie deosebită. În cripta bisericii este înmormântat Aloisio Gritti, fiul nelegitim al dogelui veneţian Andrea Gritti, un personaj istoric controversat care a lucrat în slujba Imperiului Otoman. De asemenea, turnul clopotniţă cu goluri de tragere, a făcut parte din sistemul de apărare al cetăţii.

O decizie asupra acestui proiect de hotărâre va fi luată de către Consiliul Local în şedinţa ordinară din luna noiembrie.

Banner EximTur