Acasă Nova TV

Turnul Bisericii Franciscane reabilitat cu bani de la bugetul local | VEZI amănunte

370

Turnul Bisericii Franciscane de pe strada Mihai Viteazul va fi reabilitat cu bani de la bugetul local.

Parohia Romano-Catolică Mediaş a cerut sprijinul municipalităţii pentru a putea repara şi conserva acest obiectiv deosebit de important.Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 151.000 lei.

Turnul bisericii face parte din complexul Bisericii Franciscane a cărei construcţie a demarat în secolul al XV-lea. Ca urmare a infiltraţiilor de apă de la nivelul acoperişului s-au constatat degradări care pot duce la pierderi majore irecuperabile. Parohia Romano-Catolică Mediaş a reuşit prin fonduri proprii să întocmească documentaţia pentru reabilitarea întregului complex şi a solicitat sprijin din partea municipalităţii pentru reabilitarea turnului.

Complexul franciscan din Mediaş este unul cu o istorie deosebită. În cripta bisericii este înmormântat Aloisio Gritti, fiul nelegitim al dogelui veneţian Andrea Gritti, un personaj istoric controversat care a lucrat în slujba Imperiului Otoman. De asemenea, turnul clopotniţă cu goluri de tragere, a făcut parte din sistemul de apărare al cetăţii.

O decizie asupra acestui proiect de hotărâre va fi luată de către Consiliul Local în şedinţa ordinară din luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here