Acasă Sibiu

Trei explozii în judeţul Sibiu cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaz | VEZI amănunte

318

Trei persoane au decedat, iar alte 6 au fost la un pas de a-şi pierde viaţa în urma exploziilor din acest an.

Vieţi omeneşti pierdute, familii destrămate, blocuri evacuate sau case prăbuşite, ferestre şi pereţi dislocaţi, bunuri distruse sau deteriorate – iată doar câteva dintre efectele dure ale exploziilor produse în acest an în zona de activitate a companiei E.ON Distribuţie România.

Toate acestea puteau fi evitate dacă se respectau câteva reguli esenţiale pentru utilizarea gazelor naturale în condiţii de siguranţă:  apelarea doar la specialişti pentru orice reparaţie, renunţarea la improvizaţii şi la meşterii de ocazie, dar şi atenţia sporită la aprinderea arzătoarelor, respectiv, la stingerea flăcării, pentru a nu favoriza acumulări de gaz în încăpere.

În aria de activitate a companiei s-au înregistrat de la începutul anului şi până în prezent 19 explozii, fiind afectate 9 persoane dintre care 3 au decedat. În judeţul Sibiu au fost 3 astfel de evenimente 2 dintre acestea fiind cauzate de improvizaţiile făcute la instalaţiile de gaz iar o explozie a avut ca şi cauză utilizarea unui aparat defect de utilizare a gazelor naturale. Exploziile s-au soldat cu o persoană rănită şi pagube materiale.

,,Reamintim consumatorilor că intervenţiile neautorizate ale meşterilor de ocazie sau folosirea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmări foarte grave.

De asemenea, consumatorii sunt rugaţi să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România (0800.800.928 sau 0265.200.928) ) atunci când simt miros de gaz, după ce în prealabil au stins toate focurile, au deschis uşile şi ferestrele şi au părăsit încăperea.

 Informaţiile privind regulile de siguranţă venite din partea instituţiilor abilitate trebuie însuşite şi aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au derulat, în ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”. Aceste campanii vor continua în scopul creşterii gradului de responsabilizare în ceea ce priveşte aplicarea regulilor de siguranţă” se arată într-un comunicat de presă remis de către E.ON Distribuţie România.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.