Acasă Nova TV

Consilierii locali au refuzat să dea bani pentru Turnul Bisericii Franciscane | VEZI amănunte

368

Pentru unii da, pentru alţii ba.

Consilierii locali nu au fost de acord să dea bani pentru reabilitarea Turnului Bisericii Franciscane, asta cu toate că acum mai puţin de un an, au votat alocarea unei sume de aproape trei ori mai mare pentru Turnul Trompeţilor. În aceste condiţii, în mijlocul tronsonului reabilitat din cartierul După Zid va rămâne o bucată importantă de zid în stare jalnică.

Turnul Bisericii Franciscane face parte din tronsonul de zid medieval din cartierul După-Zid. În dreapta şi în stânga acestuia s-au executat lucrări de reabilitare şi cel mai probabil lucrurile vor rămâne aşa, în condiţiile în care aleşii, ca buni gospodari, au decis să nu aloce suma de 151.000 lei solicitată de Parohia Romano-Catolică Mediaş.

Trebuie menţionat faptul că în luna decembrie a anului trecut, o solicitare similară venită din partea Bisericii Evanghelice care viza Turnul Trompeţilor a fost aprobată favorabil şi s-au alocat 344.000 lei. La începutul acestei săptămâni, proiectul privind alocarea unui sprijin financiar Parohiei Romano Catolice în vederea reabilitării şi conservării Turnului Bisericii Franciscane a fost scos de pe ordinea de zi, după ce consilierii prezenţi la şedinţă au refuzat să aloce suma de bani solicitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.