Acasă Sibiu

Afacerea GosCom Mediaș, la Tribunal | VEZI ce s-a întâmplat la audierile de marți

1042

Opt ore a durat audierea a doi dintre martorii aduși de către DNA în dosarul creat în urma Afacerii GosCom, dosar în care sunt inculpați nu mai puțin de 23 de aleși ai medieșenilor, pornind de la fostul primar, actualul primar și până la un cetățean de onoare al orașului.

Audierile de marți în dosarul de corupție care a transformat tot Consiliul Mediaș în unul de inculpați l-au avut în centru pe singurul consilier local care nu este trimis în judecată în acest moment: Ioan Petrariu, independent. El a fost singurul care s-a împotrivit afacerii prin care Consiliul Local Mediaș a cumpărat pachetul minoritar (19% din acțiuni) al unei societăți de construcții (Gospodăria Comunală SA) pe care o controla deja, deținând restul de acțiuni. Opoziția lui Petrariu a devenit interesantă și din punct de vedere penal, atunci când procurorii DNA au descoperit că o parte din cei aproape 700.000 de lei plătiți de CL Mediaș pentru pachetul minoritar de acțiuni al SC Gospodăria Comunală SA au ajuns în conturile a doi dintre consilierii locali: Ilie Lața și Teodor Plopeanu (fost primar).

O Discuție ”la o bere” care avut loc în februarie 2014 între Ioan Petrariu și Aristotel Jude, fost președintele Consiliului de Administrație al SC Gospodăria Comunală SA, a scos la iveală faptul că acesta din urmă a depus o adresă în atenția consilierilor locali, prin care avertiza că SC Gospodăria Comunală SA are probleme. Și că, pentru a evita demararea procedurilor de dizolvare a societății (în urma înregistrării unui activ net negativ), trebuia diminuat capitalul social de la aproximativ 4,6 milioane de lei, la aproximativ 115.000 de lei.

Ioan Petrariu a înregistrat discuția cu Aristotel Jude, președintele CA al Gospodăriei Comunale, fără acordul acestuia, ”pentru a se proteja”, iar mai apoi a predat înregistrarea procurorilor anticorupție ”pentru aflarea adevărului”. Mai trebuie spus că în discuție apare și numele unui anume ”Ghiță” și părerile lui referitoare la Gospodăria Comunală. În fapt, scrie Turnul Sfatului, este vorba de Gheorghe Roman, deputat ex-PDL, ex-PSD, actual PNL, nașul de cununie al lui Aristotel Jude și un adversar fățiș al actualului primar al Mediașului, Teodor Neamțu, împotriva căruia a și candidat.

Citește mai mult pe Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here