Acasă Sibiu

Şase vârtnici înşelaţi prin metoda ,,bijuteria” | VEZI amănunte

422
polițist sibian Poliţia Sibiu

Şase vârstnici au fost înşelaţi în ultima perioadă printr-o metodă nouă.

Imaginaţia infractorilor nu cunoaşte limite, adaptându-şi permanent activitatea infracţională. Astfel, apar noi şi noi metode de înşelăciune. Poliţiştii sibieni s-au confruntat în ultima perioadă cu o nouă metodă de înşelăciune, şase persoane vârstnice devenind victimele acestora.

În perioada iunie – septembrie a.c., şase persoane vârstnice s-au adresat Poliţiei Municipiului Sibiu reclamând faptul că au fost victimele unei înşelăciuni. În toate aceste situaţii scenariul folosit de infractori a fost acelaşi.

Pentru a veni în sprijinul populaţiei şi a preveni victimizarea, relatăm noua poveste „credibilă” folosită de aceştia: victimele, în general persoane vârstnice, sunt abordate pe stradă de o femeie necunoscută, care se află pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi îndrumată spre Spital. Astfel, femeia necunoscută, pretinzând că este nepoata unei persoane publice cunoscute care a încetat din viaţă, poartă discuţii cu victima, fără a ieşi însă din maşină, oferindu-i în acest context un cadou în memoria celui decedat. În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), femeia necunoscută îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă. Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoanele vătămate constată că au fost înşelate, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani.

 

Articolul precedentConsiliul Judeţean Sibiu a modernizat 35 drumuri comunale | Lista completă
Articolul următorRezultate meritorii pentru Peter Herman şi Iulia Zudor la mondialele de cros | VEZI amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.