Acasă Sibiu

Atenție la cine deschideți ușa | Falşi angajaţi E.ON în Sibiu şi Mediaş

1691
Măsurile care se impun pentru prevenirea infectării angajaților cu virusul COVID – 19

Persoane a căror identitate este necunoscută,care se folosesc de calitatea falsă de angajaţi ai companiei de gaz E.ON, au furat sume importante de bani din casele sibienilor şi ale medieşenilor. De la începutul lunii octombrie au fost reclamate la Poliţie opt furturi din locuinţă, dintre care două au fost comise de persoane care s-au dat drept angajaţi ai companiei de gaz.

Din două loviturii, hoţii au plecat acasă cu peste 8000 de lei şi aproximativ 1500 de euro, după ce au intrat în casele oamenilor, sub pretextul că trebuie să verifice instalaţia de gaz.

La Mediaş, hoţul a dat o ţeapă de 3500 de lei şi 560 de euro, în timp ce i-a distras atenţia proprietarului, iar la Sibiu, unde au acţionat doi bărbaţi, s-a furat suma de 5100 de lei şi 1000 de euro.

Potrivit IPJ Sibiu, de la începutul lunii octombrie, au fost reclamate opt furturi din locuinţă din localităţile Sibiu, Mediaş, Avrig şi Miercurea Sibiului.

În cazul celor care se dau drept angajaţi falşi ai unor companii nu se cunosc încă datele persoanelor implicate.

Poliţiştii recomandă sibienilor să nu dea crezare poveştilor spuse de necunoscuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi, mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil. În astfel de situaţii, proprietarii trebuie să solicite legitimaţiile de serviciu.

Metode folosite de hoţi pentru a intra în locuinte:

– metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai unor companii de gaz, apă sau electricitate;
– metoda „deratizare” care presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi angajaţi ai unor firme cu acest profil;
– metoda „străinul” utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută. Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare promițând că se vor întoarce. (stiridesibiu.ro)

Foto Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.