Acasă Revista Presei

ANRE a elaborat Factura Unică pentru consumul de electricitate | VEZI cum arată

644

De anul viitor vom avea factură unică la consumul de electricitate.

Noul model de factură la energia electrică va trebui introdus, în mod obligatoriu, de către toţi furnizorii ce activează în România, de la 1 martie 2016. Potrivit reprezentanţilor ANRE, noul model de factură a fost adus la cunoştinţa furnizorilor, cărora li s-au lăsat la dispoziţie câteva luni pentru a-şi modifica soft-urile de creare a documentelor.

Factura elaborată de către ANRE are o primă pagină mai simplă, care conţine elementele esenţiale pe care trebuie să le cunoaşteţi: consum, preţ kWh, furnizorul, totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente, telefonul de la relatii cu clienţii.

Ca un element de noutate, energia consumată este comparată nu doar cu perioada anterioară, ci şi cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Consumatorii trebuie să aibă acces la informaţii clare şi inteligibile cu privire la drepturile lor, susţin reprezentanţii Autorităţii. Furnizorul este obligat sa pună la dispoziţia clienţilor casnici puncte unice de contact, conform reglementărilor ANRE, pentru informarea acestora cu privire la drepturile lor, la legislaţia în vigoare şi la căile de soluţionare a litigiilor în cazul unor dezacorduri sau plângeri.(economica.net)

VEZI AICI NOUA FACTURĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.