Acasă STIL DE VIATA

Alege-ţi rochia de mireasă în funcţie de forma siluetei

1105

Rochia de mireasă este una dintre cele mai importante ţinute pe care le vei purta vreodată – să nu mai vorbim că va fi imortalizată în zeci şi zeci de fotografii.

Este de înţeles, aşadar, de ce e nevoie să ai mare grijă atunci când o alegi, pentru a găsi nu numai un model pe placul tău, ci şi unul care să îţi vină ca turnat.

Rochii de mireasa

Dacă eşti mignonă
>> Evită rochiile cu fuste extrem de lungi şi ample care te vor face să te pierzi într-un vârtej de material. Poţi reproduce rochia stil „prinţesă din poveşti” cu o siluetă A-line.

> Evită rochiile cu talia căzută, care fac picioarele să pară mai scurte. Optează în schimb pentru o talie stil Empire (partea inferioară a rochiei porneşte imediat sub bust).

promo rohboutique

>> Rochiile stil fit-and-flare (strâmte în partea superioară şi evazate în partea de jos) creează iluzia optică de înălţime.

>> Decolteurile în V alungesc optic silueta.

>> Rochiile stil coloană (siluetă dreaptă), alături de o pereche de pantofi cu toc extra-înalt, vor crea iluzia unei siluete interminabile.

rochii de mireasa pt mignona

Dacă ai o siluetă voluptuoasă
>> Conturează silueta în forma unei clepsidre cu ajutorul unei rochii accentuate la nivelul taliei.

>> Rochiile A-line flatează silueta, mascând eventuale imperfecţiuni (coapse, sau şolduri prea late, posterior prea mare, etc).

>> Dacă eşti norocoasa posesoare a unei talii stil clepsidră (abdomen tonifiat, bust şi posterior generoase, à la Beyoncé sau Kim Kardashian), pune-ţi în valoare formele naturale cu o rochie stil sirenă (strâmtă până la nivelul genunchilor, evazată în partea inferioară).

>> Camuflează eventualele imperfecţiuni (un abdomen neîndeajuns de tonifiat, de pildă), cu ajutorul drapajelor diagonale poziţionate la nivelul zonelor-problemă.

rochii de mireasa silueta-voluptuoasa

Dacă ai o siluetă androgină
>> Mimează o siluetă mai feminină cu accente dulci: decolteuri stil sweetheart sau în V, fuste ample, rochii stil sirenă, aplicaţii din mărgele, dantelă.

>> Rochiile stil Empire (talia porneşte imediat sub nivelul bustului), precum şi cele cu siluetă A-line adaugă un plus de voluptate.

rochii de mireasa androgin

Dacă ai şolduri proeminente
>> Pentru a camufla un set de şolduri prea late, optează pentru modele de rochii stil ball gown (bust tip corset, fustă amplă), A-line, ori stil Empire.

>> Evită rochiile stil coloană (cu siluetă dreaptă), care se vor mula inestetic pe şolduri.

rochii de mireasa solduri-proeminente

Vezi mai multe pe one.ro (foto popsugar.com)

Articolul precedentAUR pentru Lucian Borza şi Gabriel Muntean la Cupa României | VEZI amănunte
Articolul următor15 probleme enervante ale corpului | Scapă de buze crăpate sau febră musculară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.