Acasă Revista Presei

Festivalul Sighișoara Medievală vrea să intre în Guinness Book cu trei recorduri

1159

Organizatorii celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală intenţionează să intre în Guinness Book cu trei recorduri: cea mai mare sabie, cel mai mare drapel al unui festival şi cel mai mare covrig rotund, a declarat directorul artistic al Festivalului, Liviu Pancu.

„Încercăm să surprindem spectatorii cu o nouă temă, şi anume ‘Cinci secole de muzică şi teatru medieval’. Asociaţia Culturală Teatrul Scena, organizatoarea festivalului, a decis să ne înscriem în cursa pentru Guinness Book cu cea mai mare spadă confecţionată în timpul unui festival medieval, apoi cel mai mare drapel arborat în cadrul unui festival de artă medievală şi cel mai mare covrig rotund din lume, credem noi cu diametrul de 20 de metri. Pe plan naţional intenţionăm să doborâm un alt record prin confecţionarea celei mai mari măşti populare, estimăm undeva la patru metri înălţime, de către meşteri populari din Moldova şi Maramureş”, a declarat Liviu Pancu pentru de Agerpres.

Spada va avea circa 4 metri înălţime, va fi confecţionată pe parcursul festivalului de mai mulţi meşteri din Târgu Mureş, Sighişoara şi din Bistriţa şi va purta o serie de blazoane pe gardă – blazonul Sighişoarei, blazonul Cavalerilor Lup şi a Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard.

Drapelul de 30 metri va fi arborat pe Turnul cu Ceas de la intrarea în Cetate, va purta însemnele Festivalului Sighişoara Medievală şi va exprima dorinţa organizatorilor de a înfiinţa în Transilvania primul centru est-european medieval în cadrul acestui festival.

Covrigul va fi executat de 50 de voluntari care vor frământa aluatul, profesionişti în domeniul brutăriei şi panificaţiei.

Liviu Pancu a precizat că întrucât Festivalul Sighişoara Medievală este primul festival-spectacol din România, această ediţie va fi marcată de o „confruntare” a menestrelilor în Piaţa Centrală a Cetăţii Medievale. În acest an festivalul se va desfăşura pe parcursul a patru zile, între 23 și 26 iulie. Prima zi va fi dedicată meşteşugarilor, spectacolele sunt programate vineri, sâmbătă şi duminică.

Pagina oficială a festivalului  o găsești AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.