Acasă Nova TV

Compania Transgaz are cei mai bine plătiți administratori de pe bursă.Președintele a încasat 645.000 lei

179

Membrii de board ai companiilor de pe bursă câştigă anual de la 80.000 de lei în sus, pentru un volum de muncă de nu mai mult de 10 zile anual, în care aceştia trebuie să traseze sarcini directorilor şi să le gireze (sau nu) deciziile.

Cei mai bine plătiţi administratori de pe bursă sunt  cei de la Transgaz (TGN), unde membrii simpli au în­casat anul trecut peste 300.000 de lei net fiecare, iar preşedintele, Ion Sterian, a câştigat 645.000 lei.

Unul dintre „managerii privaţi“ numiţi la transportatorul de gaze naturale în 2013, Sterian este director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

La OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bucureşti, Consiliul de Supraveghere s-a întrunit anul trecut în persoană de numai cinci ori.

Compania îşi plăteşte însă cei nouă membri ai boardului cu un salariu de bază de 20.000 de euro net pe an, dar ei mai pot câştiga 4.000 de euro ca bonus pentru fiecare şedinţă la care participă. Locurile în boardul Petrom sunt printre cele mai râvnite poziţii, atât în mediul de business, cât mai ales în mediul guvernamental.

Una dintre puţinele femei aflate la conducerea unei companii de pe bursă, Carmen Neagu a câştigat doar 45.000 lei anul trecut din remuneraţia fixă aferentă poziţiei de preşedinte a Consiliului de Supraveghere al Trans­electrica (TEL).

sursa zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.