Acasă Nova TV

Fostul director economic al Transgaz, Radu Moldovan, în conflict de interese

1003

Radu Moldovan  Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Radu Moldovan, fost director economic în cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș.

Motivul pentru care Radu Moldovan a fost declarat în conflict de interese este acela că și-a promovat soția în cadrul departamentului pe care îl conducea, cu încălcarea prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcției de director al Departamentului Economic din cadrul Transgaz, Radu Moldovan a semnat două referate privind promovarea și definitivarea din funcția de șef birou în funcția de șef serviciu a soției sale.

Soția directorului a deținut în cadrul Departamentului Economic atât funcția de Șef al Biroului Imobilizări, precum și funcția de Șef al Serviciului Evidența Imobilizărilor și Lucrări de Mentenanță.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Radu Moldovan a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia

„Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. MOLDOVAN RADU COSTICĂ nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Agerpres / Comunicat ANI

Actualizare

Potrivit ultimei declarații de avere publicată de Carmen Nuți Moldovan, aceasta avea un salariu ca șef de serviciu în cuantum anual de 86.277 de lei (aprox. 7.190 de lei lunar). Veniturile ei, însă, pălesc pe lângă cele ale soțului ei.

În același an 2012 (după cum rezultă din declarația de avere completată în 2013), Radu Costică Moldovan a câștigat de la Transgaz, Romgaz și Gazrom Mediaș suma de aproape 175.000 de lei, rezultând o medie lunară de aproximativ 14.500 de lei.

Pe lângă locuință și mașină, cei doi soți a căror evoluție profesională a fost verificată de ANI mai au depozite bancare cu o valoare de aproape jumătate de milion de lei, care au generat dobânzi anuale de peste 18.000 de lei. Acțiunile deținute de aceeași familie (la SIF Transilvania, Petrom, Fondul Proprietatea și Transgaz SA) erau evaluate la momentul depunerii declarațiilor de avere din 2013 la peste 250.000 de lei.

Soții Moldovan au și datorii: în 2007 au accesat un credit în euro de la Banca Carpatica, al cărui sold era (în 2013) de 87.000 de euro, scadența fiind negociată pentru finele anului 2022. (Turnul Sfatului)

2 COMENTARII

  1. Radu si sotia sa sunt oameni minunati si deosebiti. Doar ca sunt morti dupa bani si putere si toti care ii cunosc ii urasc de moarte. Asteptam condamnarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.