Acasă Nova TV

Antifrauda a suspendat 11 firme sibiene într-o săptămână | Din cauza bonurilor fiscale

143

antifrauda  Inspectorii Direcției Antifraudă Fiscală Sibiu au demarat la începutul săptămânii trecute primele controale în baza OMFP numărului 218/2015.

După câteva zile de verificări au suspendat activitatea a 11 societăți comerciale din județul Sibiu, pentru neemiterea bonului fiscal.

”Primele două săptămâni au fost de informare. Controalele efective au începul din data de 15 martie și până la finalul săptămânii trecute, la Sibiu, avem 11 societăți comerciale a căror activitate a fost suspendată pentru neemiterea bonurilor fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea. Acesta a mai menționat că astfel de verificări pe teren sunt abia la început și vor continua și în perioada următoare.

Între timp, tot mai mulți comercianți din Sibiu au început să ofere, fără a le fi solicitat, bon fiscal. În plus, neoficial, mai mulți patroni sibieni spun că ar fi găsit ca măsură de compromis, în cazul în care activitatea le va fi suspendată de ANAF, procedura de mutare actiivității pe o altă societate comercială și continuarea activității obișnuite.

Fenomenul nu este tocmai străin nici de reprezentanții Antifraudă.

”Atâta timp cât este legal, sunt liberi să facă ce vor, pe noi nu ne deranjează cu nimic și nu asta ne interesează. Dacă dânșii consideră că pentru cele 30 de zile de suspendare merită atâta bătaie de cap și alergătură, și o fac legal, repet, este alegerea dumnealor”, a mai declarat Alexandru Cristea. (Turnul Sfatului)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here