Acasă Nova TV

Cum arată cererea de înscriere la ora de religie | VEZI care sunt cultele recunoscute

53

religie in scoli  Înscrierea la ora de religie în şcoli se va putea face doar pe baza unei cereri în scris a părinţilor, care trebuie depusă până pe 6 martie.

Secretarul de stat în MEN Liliana Preoteasa a declarat pentru Mediafax că Ministerul Educaţiei a trimis o adresă inspectoratelor şcolare prin care le-a cerut să informeze părinţii elevilor că pentru a participa la ora de religie trebuie să depună o cerere, „aşa cum spune Curtea Constituţională”.

Cererile se vor depune până pe 6 martie, noi vrem să facem cât de repede, ca să clarificăm această situaţie. Pe de altă parte, am dori să lăsăm un timp părinţilor, unii părinţi pot fi plecaţi din Bucureşti, din localitate, trebuie să le lăsăm un timp să ajungă să depună o cerere, dacă doresc să le depună. Există un formular pe care noi l-am transmis care spune foarte simplu: «doresc ca fiul, fiica mea, cu numele respectiv, să participe la orele de religie şi anume la cultul, cel pe care îl alege părintele elevului». E foarte simplu. După 7 martie, vom avea o situaţie şi o să vedem la momentul respectiv. Aşteptăm să vedem ce spun părinţii”, a adăugat secretarul de stat.

model

CERERE

Domnule director / doamnă director,

Subsemnatul / subsemnata, …….. (nume, iniţiala tatălui, prenume), având CNP …………., părinte / reprezentant legal al elevului / elev major …….. (nume, prenume), înscris / înscrisă în anul şcolar 2014-2015 în unitatea de învăţământ ……….. (numele unităţii de învăţământ), din ………… (numele localităţii), judeţul ……. / municipiul Bucureşti, în clasa …, prin prezenta solicit participarea fiicei mele / fiului meu / mea la orele de religie.

Menţionez că doresc participarea fiicei mele / fiului meu / mea la orele de religie ale cultului ……….. (se va trece numele cultului solicitat, din lista cultelor recunoscute prezentantă mai jos, conform prevederilor Legii cultelor nr. 489/2006).

Data Semnătura

Lista cultelor recunoscute în România

1. Biserica Ortodoxă Română
2. Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara
3. Biserica Romano-Catolică
4. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică
5. Arhiepiscopia Bisericii Armene
6. Biserica Creştină Rusă de Rit Vechi din România
7. Biserica Reformată din România
8. Biserica Evanghelică C.A. din România
9. Biserica Evanghelică Lutherană din România
10. Biserica Unitariană din Transilvania
11. Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
12. Biserica Creştină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie din România
13. Biserica Evanghelică Română
14. Uniunea Penticostală – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România
15. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România
16. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România
17. Cultul Musulman
18. Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova

Citeşte mai mult pe Vocea Transilvaniei

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here