Acasă Nova TV

Cardul de sănătate, încă o belea | Nu merge soft-ul

152

card_de_sanatate_1_65039000_85248700  La mai puţin de două săptămâni de la implementare, cardul de sănătate, care va fi obligatoriu din luna mai le dă mari bătăi de cap nu doar medicilor de familie ci şi specialiştilor din ambulatoriu sau din spitale.

Concret, cei mai mulţi dintre aceştia se plâng că nu pot activa documentele electronice ale pacienţilor care vin la consultaţie pe motiv că aplicaţia în baza căreia funcţionează cardul se blochează, iar sistemul nu mai răspunde la comenzi.

Aşteptându-se să întâmpine probleme, autorităţile le-au pus la dispoziţie medicilor de familie un număr de telefon unde pot suna atunci când întâmpină probleme. Medicii din ambulatoriu însă au fost nevoiţi să găsească singuri o soluţie pentru a nu fi nevoiţi să plătească ei analize pe care le fac pacienţilor: au ajuns să xerocopieze cardurile pacienţilor pe care îi consultă. Ulterior, toate copiile ajung într-un dosar păstrat bine, sub cheie. Aşa susţine doctorul Cosmin Alexandrescu, reprezentantul medicilor în ambulator, care are mari dubii că documentul electronic va funcţiona fără cusur începând cu 1 mai, data la care va deveni unicul instrument prin care se vor deconta serviciile medicale oferite asiguraţilor români.

La rândul lor, medicii de familie se plâng că deşi activarea unui card de sanatate nu durează mai mult de câteva minute, aplicaţia folosită dă tot felul de erori, iar un doctor are la dispoziţie doar cinci încercări pentru a activa documentul.

„Ca să-l deblochezi e o adevărată epopee, e o întreagă procedură complicată. Probleme vor fi în special la sate, unde medicii nu sunt foarte familiarizaţi cu calculatorul şi unde internetul nu merge foarte bine”, a arătat şi Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).

Citeste mai mult pe Adevarul AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.