Acasă Nova TV

Arabii, nemţii şi italienii se bat pe bogăţiile Transilvaniei | Unde ajung berbecii, lâna şi laptele din Sibiu

54

oierii din MărginimeCrescătorii de oi din judeţul Sibiu s-au bucurat anul trecut de o creştere a numărului de miei şi berbeci exportaţi, 80% din ovinele exportate în 2014 au ajuns în ţări arabe, în timp ce laptele şi lâna este cumpărată de turci, iar brânza de oaie ajunge pe mesele nemţilor şi italienilor, a precizat luni, pentru Agerpres, doctorul Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu.

Judeţul Sibiu, renumit pentru telemeaua de oaie, ocupă locul trei, după Timiş şi Constanţa, într-un top al judeţelor cu cele mai multe oi, conform sursei citate. Cu toate acestea, anul trecut a adus pentru crescătorii de oi din judeţul Sibiu o explozie la export, potrivit lui Ioan Penţea.

„Anul trecut, ca niciodată, din judeţul Sibiu s-a exportat 62.822 tineret ovin, ceea ce a însemnat o creştere faţă de alţi ani. Mieii şi berbecuţii în procent de 80% au fost exportaţi în ţări arabe şi în Vestul Europei”, a explicat reprezentantul DSVSA Sibiu.

Contrar unui mit potrivit căruia cei mai mulţi ciobani şi cele mai multe oi din judeţul Sibiu sunt în localităţile din Mărginimea Sibiului, realitatea arată că doar 20% din totalul oilor sunt crescute în renumitele sate din Mărginime.

În total, din judeţul Sibiu s-au exportat, anul trecut, 70 de tone de brânzeturi.

Citeste mai mult pe Vocea Transilvaniei AICI

Articolul precedentCONCURS: 2 invitaţii duble la piesa de teatru ,,Cerere în căsătorie”
Articolul următorACCIDENT GRAV pe DN 14 la intrarea în Mediaş | A derapat în curbă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.