Acasă Nova TV

Amendă penală într-un dosar de evaziune fiscală pentru regele romilor, Daniel Cioabă

177
indexDaniel Cioabă şi femeia cu care acesta străieşte, Simeria Radu, au primit o amendă penală de 13.000 de lei şi au de plătit statului 66.092 de lei într-un dosar de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.
Dosarul în care au fost cercetaţi cei doi a fost instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În octombrie anul trecut, Judecătoria Sibiu a decis începerea judecăţii în acest caz.
 În luna decembrie, Daniel Cioabă şi Simeria Radu, femeia cu care acesta trăieşte şi cu care are trei copii, au primit o amendă penală de 13.000 de lei în acest caz, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 1 an, considerată termen de încercare.
De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, şi i-a obligat pe cei doi, în solidar, la plata sumei de 66.092 de lei.
Decizia nu este definitivă, însă până acum niciuna din părţile din dosar nu a făcut apel. Daniel Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România, a ajuns în această poziţie după moartea tatălui său, Florin Cioabă, în luna august 2013.
Moartea tatălui lor a iscat un adevărat scandal între fraţii Cioabă, la finalul căruia romii s-au ales cu doi regi, Daniel fiind proclamar rege al romilor din România iar Dorin, rege internaţional al romilor. În octombrie 2013, Daniel Cioabă a fost ales preşedinte al Centrului Creştin al Romilor.
sursa Adevarul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here