Acasă Nova TV

Din 2015 RATE MAI MICI la creditele în lei

67
Cu cât scad ratele la credite, după Noul ROBOR

FINANTE  Românii care au credite în lei vor plăti rate mai mici de anul viitor. Cei mai avantajaţi vor fi clienţii cu împrumuturi luate prin Programul Prima Casă care vor plăti rate chiar şi cu 300 de lei mai mici.

Se va întâmpla asta pentru că băncile vor recalcula dobânzile pentru primele trei luni din 2015. Bancherii spun că dobânzi mai mici de atât nu pot aplica din cauza românilor care au restanţe la plata împrumuturilor.

Reducerea dobânzilor vine din scăderea ROBOR, indicatorul care dă costul creditelor în lei. În septembrie, ROBOR la trei luni era de 3,1%, aproape dublu faţă de nivelul actual. Specialiştii spun că scăderea acestui indice va aduce rate mai mici chiar din primele luni ale anului viitor.

Veşti bune sunt şi pentru cei care vor să ia credite, în special prin programul Prima Casă unde indicatorul ROBOR schimbă dobânzile mai des decât la alte împrumuturi.

În prezent, la un credit Prima Casa de 126.000 de lei, echivalentul a 28.000 de euro, dobânda anuală este de 4,7 la sută. Asta înseamna o rata de 628 de lei. Acelaşi tip de credit, luat în septembrie, avea o rată cu aproape 50 de lei mai mare. (Digi 24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here