Acasă Nova TV

Destinaţia Transilvania | Cum au fost împodobite oraşele din Transilvania de Crăciun

562

Craciun Sibiu 2014  Atmosfera sărbătorilor de iarnă nu ar fi la fel fără sutele de mii de luminiţe care împodobesc oraşele în luna decembrie.

Brazi înalţi de zeci de metri, tuneluri de lumini, plase de beculeţe colorate şi steluţele pe fiecare stâlp fac din oraşele Transilvaniei adevărate oaze de feerie. Târgurile de Crăciun organizate în multe dintre oraşe sunt locul de întâlnire pentru mii de oameni, însă doar unul dintre oraşe poate fi “cel mai frumos”.

Anul acesta, Sibiul a fost “colorat” diferit în fiecare weekend. Târgul de Crăciun din Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului s-a deschis încă de la sfârşitul lunii noiembrie, iar fiecare weekend a primit o culoare – albastru, roşu, auriu sau verde, în funcţie de evenimentele care au avut loc aici sau urmează să aibă loc.
Targul de Craciun Sibiu
De altfel, Târgul de Crăciun din Sibiu, cel mai longeviv din ţară, a fost, la deschidere, locul unui moment inedit: pe scenă a “apărut” Klaus Iohannis, sub forma unui clip video, care a cântat imnul României alături de sibienii strânşi în Piaţa Mare. Primarul intermiar al Sibiului, Astrid Fodor, a fost cea care a aprins, de data aceasta, iluminatul festiv din Sibiu, unul care este, ca de fiecare dată, deosebit.

Braşovul vrea să fie Oraşul din Poveste.
Încă din urmă cu o săptămână, în Piaţa Sfatului din Braşov a fost montat bradul de Crăciun, înalt de 25 de metri şi “bătrân” de 140 de ani. De atunci şi până sâmbătă, acesta a fost împodobit cu zeci de mii de beculeţe şi mii de metri de ghirlande luminoase şi beteală.

Pentru ca oraşul Braşov să fie, într-adevăr, “din poveste”, cei care s-au ocupat de decoraţiuni nu s-au grăbit: timp de două săptămâni au montat fiecare ghirlandă şi s-au asigurat că totul arată bine atât seara, când se aprind luminile, cât şi ziua.

Craciun Brasov 2014

Bradul din Piaţa Sfatului a fost împodobit cu aproximativ 1 km de şiruri şi conuri luminoase, care îmbrăcă tulpina şi ramurile, iar la exterior sunt montate 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri. Pe vârful crengilor este montată o spirală de 1.200 de metri de ţurţuri cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminiţe, precum şi şiruri de globuri roşii şi argintii şi beteală argintie. În vârf este aşezată o stea luminoasă de 1,5 metri. (Vocea Transilvaniei)

Foto Dragos Dumitru

VEZI AICI mai multe orase si voteaza pentru ce-l mai frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here