Acasă Nova TV

Iohannis află azi când se va judeca procesul de incompatibilitate

35

iohannis1Instanţa Supremă urmează să stabilească, vineri, un termen pentru judecarea procesului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, însă, nu înainte ca avocaţii lui Iohannis să depună, la dosar, documentele cerute de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Agenția Națională de Integritate a depus, în termen de zece zile, documentele solicitate la Înalta Curte de Casație și Justiție și urmează ca avocații liderului PNL să onoreze, astăzi, această dispoziție a instanței. Magistratii vor analiza documentele depuse și se vor pronunța în privința unui termen de judecată, care va fi urmat de un verdict final.

Dacă va fi declarat incompatibil, Klaus Iohannis nu ar mai avea dreptul să ocupe o funcție publică timp de trei ani.

Klaus Iohannis declara, joi, într-un interviu la RFI că nu are “nici un fel de emoţii” în privinţa procesului de incompatibilitate de la instanţa supremă, declarând, însă, că dacă va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, va trebui să facă “un act de moralitate”.

“Nu am nici un fel de emoţii şi să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun că dacă pierd procesul, îmi este indiferent. Nici vorbă! În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă, dar trebuie să vedem două lucruri. Unu: procedural, pur şi simplu, nu este posibil să se judece până în alegeri această speţă, deci nu se va întâmpla absolut nimic până în alegeri. Doi: după alegeri, când se va judeca, eu stau, sincer, foarte-foarte liniştit, fiindcă în prima instanţă am câştigat şi am câştigat foarte bine procesul împotriva ANI, raportul lor a fost desfiinţat total. Nu sunt în incompatibilitate, iar Înalta Curte nu va rejudeca speţa, va verifica dacă atunci când s-a judecat la fond s-au respectat toate normele şi aşa mai departe”, preciza Klaus Iohannis la RFI.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Vocea Transilvaniei

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here