Acasă Nova TV

Cum votezi duminică la alegerile prezidenţiale 2014 | Dacă eşti în alt oraş, poţi vota la orice secţie de votare

140

buletin vot  Romanii care in ziua alegerilor prezidentiale, duminica 2 noiembrie 2014, sunt in alt oras decat cel de domiciliu pot vota la orice sectie de votare, pe listele suplimentare, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Biroului Electoral Central, care au explicat ca posibilitatea de a vota la orice sectie de votare este valabila doar atunci cand te afli in alta localitate, nu si in alt sector (Bucuresti).

Primul tur al alegerilor prezidentiale 2014 se desfasoara duminica, 2 noiembrie, cand sunt chemati sa isi aleaga presedintele cetatenii romani cu varste de peste 18 ani. Pot vota si romanii care implinesc 18 ani inclusiv in data de 2 noiembrie 2014, cand sunt alegeri prezidentiale, informeaza Autoritatea Electorala Permanenta, pe portalul www.primulvot.ro.

Cum decurge efectiv procedura de vot intr-o sectie de votare:

  • 1. Prezinti actul de identitate unui membru al biroului electoral al sectiei de votare
  • 2. Semnezi in lista electorala permanenta la pozitia destinata tie, dupa ce presedintele biroului electoral al sectiei de votare sau membrul desemnat de acesta verifica daca esti inscris in copia de pe lista electorala permanenta
  • 3. Primesti buletinul de vot si stampila cu mentiunea ‘VOTAT’, pe care o vei aplica pe buletinul de vot, de la presedintele sau membrul biroului electoral al sectiei de votare desemnat de acesta, in baza semnaturii in copia de pe lista electorala permanenta sau in tabel
  • 4. Inainte de a intra in cabina de vot, asigura-te ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. ATENTIE: Daca aceasta lipseste, votul tau va fi declarat nul.
  • 5. Intri singur in cabina si aplici stampila cu mentiunea ‘VOTAT’ inauntrul patrulaterului care cuprinde prenumele si numele candidatului pe care vrei sa il votezi. ATENTIE: Daca stampila este in afara patrulaterului sau in mai multe patrulatere, votul este nul
  • 6. Indoaie buletinul, astfel incat pagina netiparita care poarta stampila de control sa ramana in afara, introdu-l apoi in urna
  • 7. Restituie presedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al sectiei de votare desemnati de acesta stampila incredintata pentru votare. Vei primi inapoi actul de identitate, pe care trebuie sa fie aplicata stampila cu mentiunea ‘VOTAT’ sau un timbru autocolant.

In ziua alegerilor, duminica 2 noiembrie 2014, votarea incepe la ora 7:00 si se desfasoara pana la ora 21:00, cand sectia de votare se inchide. Persoanele care la ora 21:00 sunt in sala in care se voteaza pot sa-si exercite dreptul de vot.

Cum procedezi daca in ziua votului nu figurezi in listele electorale permanente ale sectiei de votare la care esti arondat?
In situatia in care nu figurezi in listele electorale permanente ale sectiei de votare la care esti arondat, atunci faci dovada cu actul de identitate ca locuiesti in raza teritoriala a sectiei de votare respective si vei fi inscris intr-un tabel cuprinzand numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate, informeaza autoritatile.

Ordinea candidatilor pe buletinele de vot, stabilita de Biroul Electoral Central prin tragere la sorti:

1. Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania)
2. Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala)
3. Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu)
4. Victor Ponta (Alianta PSD-PC-UNPR,)
5. William Branza (Partidul Ecologist Roman)
6. Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara)
7. Mirel Mircea Amaritei (Prodemo)
8. Teodor Melescanu (independent)
9. Gheorghe Funar (independent)
10. Zsolt Szilagyi (Partidului Popular Maghiar din Transilvania)
11. Monica Macovei (independent)
12. Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista)
13. Calin Popescu Tariceanu (independent)
14. Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here