Acasă Nova TV

Târgul comunităţilor locale, 23-24 august ediţia I. Vezi programul

45

Targul Comunitatilor Locale_ed 1 - august 2014In acest sfarsit de saptamana (23-24 august), va avea loc prima editie a Targului comunitatilor locale. Evenimentul este organizat de CNM ASTRA si Consiliul Judetean Sibiu la Targul de tara din Muzeul in aer liber.

Aici vizitatorii vor putea degusta produse culinare traditionale din Tara Oltului si Valea Tarnavelor si sa urmareasca totodata un program artistic de exceptie.

Participă atât producători de preparate culinare tradiţionale, cât şi meşteri şi artişti populari din cele două zone turistice.
De exemplu, din Şeica Mică vor participa: Bacea Dan, crescător de ovine, Daramus Simion, apicultor si Bugner Mihail cu produse de patiserie, în timp ce zona etnografică Ţara Oltului va fi reprezentată de producători locali şi artişti populari din Arpaşu de Sus.
Scopul evenimentului este crearea unui liant între valorile pe care le propun comunităţile locale şi publicul larg. Complexul Naţional Muzeal ASTRA are planuri mari în acest sens: „Dorim să realizăm în Muzeul în aer liber un centru pentru activitati si resurse regionale, care să reprezinte un pol de atracţie pentru publicul vizitator şi o esenţială punte de legătură între comunităţile locale, public şi Muzeu.
Târgul comunităţilor locale precede şi sustine realizarea acestui obiectiv.”, a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al CNM ASTRA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here