Acasă Nova TV

Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani. Imobilul Grivco și sediul Antenelor, confiscate

26

DV Dan Voiculescu  a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat, vineri, sentinţa definitivă în dosarul „ICA” în care Voiculescu este acuzat de spălare de bani. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte mogulului mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3. Omul de afaceri a declarat că nu se va preda, va aştepta să-l ia poliţia de acasă.

Totodată, instanţa a decis confiscarea contravalorii acţiunilor donate de Dan Voiculescu şi sumele din chiria Romtelecom: peste 3 milioane de euro.
Judecătorii au mai dispus confiscarea specială a 3 milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, dar şi identificarea tuturor bunurilor ce aparţin familiei.
Magistraţii au mai pus sechestru pe terenul din şoseaua Bucureşti-Ploieşti numărul 25, dar şi pe cel din şoseaua Kiseleff.
Ce condamnări au primit ceilalţi inculpaţi în dosarul „ICA”
Corneliu Popa a primit 8 ani de închisoare.
Cătălin Sandu Jean va sta după gratii 6 ani. Instanţa a mai hotărât punerea sub sechestru a locuinţei acestuia din Bulevardul Decebal.
Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Magistraţii au mai decis să-i pună nutriţionistului casele sub sechestru.
La aflarea sentinţei, nutriţionistul a declarat că „am avut mare încredere în acest tânăr complet, dar acum sunt absolut dezamăgit. Cred ca adevărul va ieşi la suprafaţă mai devreme sau mai târziu. Este o sentinţă nedreaptă. Sunt liniştit, împăcat şi absolut nevinovat. Pivatizarea ICA a fost una dintre privatizările de succes. Ce mi s-a întâmplat mie nu aş dori să i se întâmple niciunui român. Voi merge la puşcărie, mă bucur că familia mă înţelege, ei ştiu cine sunt şi ştiu şi alţii cine sunt. Cel mai importat pentru mine este că sunt nevinovat”. Acesta a mai adăugat că „nu port niciun pic de pică completului de judecată. Vă rog să mă credeţi că vi-o spun cu toată onestitatea şi cu toată smerenia: eu i-am iertat pe toţi.”
Fostul ministru Sorin Pantiş a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Imediat după pronunţarea sentinţei acesta a declarat: „Sunt pur şi simplu blocat, e ceva ce nu mi-am putut închipui că se poate întâmpla în societatea românească. Din punctul meu de vedere, eu nici nu am existat în acest caz. Este foarte clar, nu este un asasinat politic, este un asasinat economic şi politic. Constat ceea ce nu credeam că se poate întâmpla. Nu este vorba de domnul Dan Voiculescu, este clar vorba de Antene. Nu există prejudiciu”, a spus Pantiş la Antena 3.
Vlad Săvulescu a primit 6 ani de închisoare. Instanţa a mai hotărât punerea sub sechestru a casei acestuia.
Gheorghe Sin a primit 4 ani de închisoare, dar sentinţa i s-a suspendat. De asemenea, judecătorii i-au pus casele sub sechestru.
Constantin Baciu a fost condamnat la 4 ani cu suspendare.
Alexandru Petre a primit 3 ani cu suspendare.
Grigore Marinescu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.
Flavius Pop a primit 5 ani cu executare.
Ene Vica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare. Instanţa a mai hotărât punerea caselor acestuia sub sechestru.
Articolul precedentAu fost puse în funcțiune noile automate de parcare din Sibiu.Iată cum funcționează.
Articolul următor101 familii mănâncă zilnic de la cantina socială a Primăriei Mediaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.