Acasă Nova TV

Câte vieți a salvat autostrada Sibiu-Sebeș | În tot judeţul s-au produs în primele șase luni ale anului, 235 de accidente rutiere

106

accident  În primele șapte luni ale acestui an, pe sectorul de drum DN1 / DN 7 Sibiu-Sebeș, până la limita de județ, s-au petrecut 22 accidente grave, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu decesul a nouă persoane, cu cinci mai multe decât în 2013.

Dincolo de cauzele identificate de polițiștii de la rutieră, precum ”neadaptarea vitezei la condițiile de drum” sau ”neatenția pietonilor”, o cauză posibilă ar putea fi lipsa tronsonului de autostradă Săliște-Cunța, care forțează tot traficul să revină pe drumul național.

Conform cifrelor furnizate de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, în primele șapte luni ale anului în curs, pe DN1 / DN7 Sibiu-Sebeș, până la limita de județ, au avut loc 33 de accidente, dintre care 22 grave, soldate cu moartea a nouă persoane și rănirea gravă a altor 23. În comparație, în aceeași perioadă a anului trecut și pe aceeași porțiune de drum, au avut loc 19 accidente, dintre care 11 grave, soldate cu moartea a doar patru persoane și rănirea gravă a zece persoane. Polițiștii spun că săptămânal fac analize ale traficului și desfășoară constant acțiuni pentru prevenirea accidentelor. „Cauzele care stau la baza producerii accidentelor rutiere sunt: viteza în cele două forme ale sale, execesivă, sau neadaptată la condițiile de drum sau meteorologice și efectuarea depășirilor neregulamentare, asta la nivelul drumurilor naționale”, a declarat Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Prin comparație, în tot judeţul Sibiu s-au produs în primele șase luni ale anului 235 de accidente rutiere, din care 97 grave, soldate cu decesul a 19 persoane, rănirea gravă a 104 şi rănirea uşoară a altor 202 persoane.

Sursa: Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.